Lifestyle

Șampoane uscate, sfaturi pentru îngrijirea părului și o rețetă DIY


Șampoane uscate, sfaturi pentru îngrijirea părului și o rețetă DIY. Descoperiți cele mai noi informații despre produse cosmetice doar aici.

Șampoane uscate, pentru acele momente când timpul nu îți este prieten

Ești într-un blocaj din punct de vedere stilistic? Ai nevoie disperată de o reîmprospătare a părului? Poate că tocmai ce ai terminat de parcurs un antrenament solicitant în sala de sport.

Se poate să nu ai timp pentru o spălare completă și cu stil. Sau, poate că trebuie să aveți grijă de scalp între întâlnirile de styling pentru împletituri.

Sau poate că tocmai ați decis să săriți peste ziua de spălare și, între timp, trebuie să vă mențineți aspectul. La ce vei ajunge? În mod evident, răspunsul pentru toate aceste probleme are o denumire: șampoane uscate.

Șampoanele naturale uscate pentru fiecare tip de păr, nevoie și culoare și-au intensificat rolul, recent. Nu numai că puteți găsi mai multe opțiuni curate de calitate.

În plus, aceste opțiuni conțin ingrediente mai bune și mai puțin dăunătoare pentru scalp. A se vedea, cea mai mare problemă a șamponului uscat este că poate provoca iritații grave și inflamații ale pielii.

Mai ales atunci când este utilizat incorect (mai multe despre asta mai târziu). Pe de altă parte, aceste opțiuni nu vor fi la fel de dăunătoare.

Deci, aceste șampoane uscate sunt un element care nu se negociază în „arsenalul” de îngrijire păr? Descoperiți cele mai bune sfaturi pentru un efect de durată și sănătos.

Dacă nu vă încântă produsele găsite în comerț am pregătit și o mică rețetă ce poate fi realizată acasă.

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea părului în utilizarea șamponului uscat

Vom fi total sinceri cu tine: suntem, de fapt, destul de precauți cu privire la șamponul uscat. Credem că cele mai multe formule naturale și curate sunt pozitive și încântătoare.

Mai mult decât atât, conțin adesea ingrediente care sunt bune pentru scalp. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se confruntă cu probleme de utilizare.

În esență: nu e neapărat că avem o problemă cu conceptul de șampoane uscate. Însă credem că oamenii le folosesc în mod necorespunzător și mult prea frecvent.

Aici se află problema, în modul de utilizare al acestor produse.

Așadar, alegeți să folosiți șampoane uscate pentru nevoile zilnice de îngrijire? Dacă răspunsul este afirmativ e foarte important să fiți conștiente de modul în care le utilizați. La fel ca în cazul altor produse de îngrijire corporală.

Abordați situația astfel încât produsul să nu ajungă să vă facă rău scalpului și părului. La ce bună o imagine fresh a ta dacă scalpul este inflamat, nu-i așa?

Sfaturile stilistilor în legătură cu aceste șampoane uscate

1. Șampoanele uscate nu sunt niciodată un substitut pentru șampoanele propriu-zise

La fel ca pielea de pe față și corp, scalpul nostru trebuie, de asemenea, curățat în mod regulat. De exemplu de celulele moarte ale pielii, de uleiuri și acumulări de produse.

După cum probabil ați observat, șamponul uscat doar absoarbe uleiul de pe suprafața scalpului. În atari condiții, nu ar trebui considerat un substitut pentru spălarea efectivă a părului.

Trebuie să rețineți că șamponul uscat nu curăță cu adevărat părul.

Produsul doar absoarbe excesul de uleiuri din păr și de pe scalp. Dacă nu este curățat corect și îndepărtat de pe scalp, reziduurile se vor acumula, într-un final. O astfel de situație va rezulta în înfundarea porilor și de aici alte probleme.

Cum poți evita această situație nedorită? Respectă regula de două zile! Nu lăsați niciodată șamponul uscat pe scalp fără a-l spăla mai mult de două zile.

2. Excesul în utilizarea de șampoane uscate poate duce la subțierea firului de păr

Când avem prea multe acumulări, fie că este vorba de șampon uscat sau de uleiuri naturale acumulate în câteva zile, deschiderea foliculului (de unde crește fiecare fir de păr) va fi înfundată și sufocată.

Acest lucru nu numai că va duce la iritații generale, inclusiv roșeață, mâncărime și poate chiar o anumită durere. Dar expunerea frecventă a foliculului la acest mediu poate afecta creșterea părului.

Se poate deteriora foliculul, ducând la subțierea părului, în timp.

Verificați întotdeauna cum se comportă firele de păr și scalpul și evaluați-vă efectele. Dacă observați fulgi, roșeață, iritații sau simțiți că vă doare, toate acestea sunt indicii demne de luat în considerare.

Sunt semne că trebuie să vă opriți din utilizarea unor șampoane uscate, cel puțin pentru o vreme. În caz contrar, vă puteți confrunta cu o nedorită cădere a părului.

3. Șamponul uscat poate fi greu de scos: folosiți un scrub sau șampon clarifiant

Problema cu șamponul uscat nu este numai cu puterea de absorbție a uleiului. Situația rezidă din faptul că șamponul uscat devine dificil de spălat într-un mod eficient din păr.

Începeți să vedeți sau să simțiți acumularea în păr după o utilizare îndelungată a acestor șampoane uscate? Apelați la un exfoliant pentru scalp sau un șampon clarifiant natural. Găsiți produsele în orice magazin online, inclusiv aici!

Șampoane uscate realizate din confortul propriei case

Știu că tocmai am lăudat mai multe opțiuni de șampoane uscate care se găsesc în comerț. Cu toate acestea puteți face propriul șampon chiar la voi acasă. În cele ce urmează am pregătit o mică rețetă care s-ar putea să vă fie de ajutor.

Pentru că tot am ajuns la intimitatea propriei locuințe, aceasta trebuie să strălucească de curățenie. Din acest motiv, vă invităm să accesați secțiunea de îngrijire casă. Descoperiți întreaga noastră gamă de produse la prețuri fără egal!

Iată ce aveți de făcut pentru a vă realiza propriul produs:

  • aveți nevoie de ½ cană de amidon, 2 linguri de bentonită sau argilă caolin și 1 lingură bicarbonat de sodiu. În cazul în care ești sensibilă la bicarbonat de sodiu poți adăuga mai multă argilă. Dacă ai părul închis la culoare adaugă ¼ cană pudră de cacao;
  • într-un castron, amestecați totul până se omogenizează;
  • pentru o opțiune parfumată se pot adăuga 15 până la 30 picături de uleiuri esențiale;
  • transferați compoziția într-o sticlă sau un recipient cu un capac prevăzut cu orificii;
  • a se păstra într-o zonă răcoroasă și uscată.

Concluzie

În câteva cuvinte, șampoanele uscate sunt, cu siguranță, utile. Și când sunt realizate cu produse cât mai naturale pot fi cu adevărat minunate pentru firele tale.

Cu toate acestea, este foarte important să nu exagerați cu aceste produse. În încheiere, respectați sfaturile noastre privind menținerea sub control a obiceiului de folosire a unor șampoane uscate.

Articole Similare