Lifestyle

Acnee, adapalena vs tretinoin: beneficii, sfaturi de utilizare și multe altele

Acnee, adapalena vs tretinoin: beneficii, sfaturi de utilizare și multe altele. Descoperim în articolul de blog care variantă este mai bună.

Când vine vorba despre îngrijire corporală există o mulțime de ingrediente și termeni științifici greu de pronunțat. Și nouă, editorii articolelor de frumusețe, ne este greu să le înțelegem, uneori.

Te-ai trezit căutând cel mai bun retinoid pe care să îl folosești pentru nevoile tale de îngrijire facială. Ne dăm seama că poate fi puțin…copleșitor. Nimănui nu îi place să folosească produse cosmetice pe un ten imperfect.

Acnee: informații despre doi retinoizi mai puțin cunoscuți

De aceea suntem aici pentru a vorbi despre cei mai frecvenți doi retinoizi pentru pielea predispusă la acnee:

  1. adapalena;
  2. tretinoin.

Nu vă supărați! Cei mai mulți nu au idee despre ce sunt, darămite pentru ce sunt buni. Ați făcut o căutare rapidă pe Google în legătură cu oricare dintre cei doi? S-ar putea să simțiți o ușoară frică la gândul de a aplica acele ingrediente puternice pe piele.

Dar adevărul este că nu sunt chiar atât de înfricoșători. Atâta timp cât folosești formule de calitate și într-un mod cât mai corespunzător, totul ar trebui să decurgă așa cum trebuie.

Din fericire, există profesioniști în îngrijirea pielii. Aceștia vă răspund la întrebări frecvente, cum ar fi ce e adapalena și care sunt efectele secundare ale utilizării tretinoinei?

Am apelat la câțiva dermatologi pentru a obține acele date necesare despre acești doi retinoizi. O să vedem modul lor de funcționare și cum trebuie utilizați pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Ce este adapalena?

Adapalena este un retinoid de actualitate aprobat pentru tratamentul acneei. E disponibil atât în formulări eliberate pe bază de rețetă, cât și fără prescripție medicală.

Adapalena pătrunde în foliculii de păr și ajută la prevenirea și tratarea acneei. De asemenea, ajută la exfolierea pielii și minimizează inflamația.

Adapalena e un retinoid de a treia generație. Acesta a fost studiat în numeroase situații care arată că e foarte eficient. Mai mult decât atât, prezintă un risc scăzut de iritare a pielii.

Într-un studiu, 74% din utilizatori au constatat o scădere a inflamației induse de acnee cu utilizarea acestui retinoid.

Ce este tretinoina?

Tretinoina nu este în nici un caz nou în îngrijirea pielii. De fapt, a fost primul retinoid aprobat de forurile americane și care a ajutat la tratarea și prevenirea acneei.

Tretinoina este un alt retinoid topic, derivat din vitamina A, care ajută la prevenirea și tratarea acneei. Este mai mult studiat pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire.

Acționează spre a crește rotația celulară, îmbunătățind grosimea epidermei și minimizând liniile fine, estompând în același timp decolorările și tratând acneea.

Un dezavantaj al tretinoinei este cronologia necesară pentru a vedea rezultatele și posibilitatea apariției unor efecte secundare enervante.

De exemplu, dacă aveți pielea sensibilă, este posibil să nu fie retinoidul pentru dvs. Tretinoina acționează iritând în continuare pentru a activa rotația celulară.

Este posibil să aveți roșeață, iritații, vezicule și chiar o modificare a pigmentării pielii.

Deci, este important să utilizați acest produs numai sub supravegherea unui medic. Și chiar și cu efectele secundare nedorite, cercetările arată că tretinoina ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor.

La corectarea texturii și tonusului pielii și chiar la reducerea hiperpigmentării.

Este unul mai puternic decât celălalt pentru a trata o acnee?

Tretinoina este în general considerată mai puternică. Acest lucru se datorează în parte faptului că există mai multe resurse disponibile, dar încă nu există studii complexe.

Doar pentru că adapalena e în general mai puțin iritant nu trebuie confundat cu faptul că e mai puțin eficient. Este percepută ca fiind mai puțin eficientă.

În realitate, studiile sugerează că are o eficacitate similară tretinoinei, doar cu o tolerabilitate mai bună.

Nu sunteți siguri care este cel mai potrivit pentru voi? Vă sugerăm să consultați dermatologul pentru o perspectivă mai detaliată asupra retinoidului care funcționează pentru tipul și preocupările dvs. de piele.

Care ingredient este mai bun pentru îmbătrânire și riduri?

Pe scurt, dermatologii consultați de noi sunt de acord că răspunsul este: amândouă. Ambii retinoizi lucrează pentru a stimula producția de colagen și elastină. Acestea îngroașă pielea și reduc liniile fine și ridurile vizibile, în timp.

Care ingredient este mai bun pentru acnee?

Specialiștii sunt de acord că atât tretinoina, cât și adapalena sunt opțiuni excelente pentru tratarea acneei. Amândoi lucrează pentru a reduce formarea de comedoane, începutul leziunii acneice.

Merită remarcat faptul că adapalena este mai bine tolerat de majoritatea tipurilor de piele. Dacă un pacient prezintă iritații la tretinoină, poate fi amestecată cu o cremă hidratantă, fie acesta trece la utilizarea adapalenei.

Există vreun motiv pentru care nu ar trebui să folosesc aceste medicamente?

Ca și în cazul tuturor produselor noi de îngrijire a pielii, cel mai bine e să consultați dermatologul înainte de a începe un nou regim. E important să rețineți că nici adapalena nici tretinoinul nu trebuie utilizate de femeile însărcinate sau care alăptează.

În afară de aceste categorii, oricine, chiar și adolescenții sau cei aflați pe la 20 de ani, le poate încorpora în rutina de îngrijire a pielii. Importantă rămâne adresarea la medicul specialist care vă poate îndruma în legătură cu tratamentul necesar situației voastre.

Cum folosesc aceste ingrediente pentru acnee?

Deoarece retinoizii sunt afectați de expunerea la soare, cel mai bine este să aplicați aceste produse noaptea. Noaptea este, de asemenea, perioada când reînnoirea și repararea celulelor pielii se află la apogeu.

Pentru a ajuta la reducerea sau prevenirea iritațiilor, specialiștii sugerează utilizarea tehnicii sandwich cu retinoizi și aplicarea pe cele patru cadrane ale feței și gâtului.

În tehnica sandwich-ului, crema hidratantă este pâinea iar retinoidul este carnea. Aplică mai întâi un strat subțire de cremă hidratantă, apoi o cantitate de retinoid de mărimea unui bob de mazăre.

Mai apoi, urmează un alt strat de cremă hidratantă. Acest lucru nu va scădea eficacitatea retinoidului, dar va crește tolerabilitatea produsului pe pielea voastră.

Concluzie

Atât adapalena, cât și tretinoina sunt opțiuni eficiente pentru tratarea acneei și a semnelor de îmbătrânire. În timp ce adapalena e cea mai blândă din cele două s-a dovedit că ambele funcționează eficient pe o varietate de tipuri de piele.

Pentru a înțelege mai bine ce opțiune este cea mai potrivită pentru dvs. discutați cu dermatologul înainte de a adăuga oricare dintre aceste ingrediente la rutina de îngrijire a pielii.

Profitați de ultimele reduceri la produse de îngrijire părîngrijire casă sau parfumuri. Nu uita de secțiunea destinată pentru produse bărbătești. Descoperă catalogul nostru și selectează gama de cosmetice adecvate persoanei dragi ție.

Vă recomandam și aceste produse