Lifestyle

Ruperea părului, cauze, tratamente naturale și multe altele

Ruperea părului, cauze, tratamente naturale și multe altele. Există un lucru ce poate face ca ziua bună a părului să fie aproape imposibilă. În acest articol de blog vom vorbi despre ruperea părului și cum se poate rezolva problema.

Descoperiți că firele vă sunt uscate, fragile și practic rupte într-o clipită? Probabil căutați cu disperare soluția pentru a opri rapid deteriorarea părului. Și, din fericire, răspunsul este simplu: trebuie să aflați cauza ruperii părului și să o abordați.

Pasiunea pentru echipamentele fierbinți, vopsire și prelucrare chimică este în continuă creștere. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji. Nu sunteți singura persoană care trebuie să facă față ruperii părului.

De fapt, problema este mai frecventă decât putem crede.

De aceea, în acest articol de blog vom vorbi despre ruperea părului. Vom afla ce este, mai exact, de ce se întâmplă și cum putem opri acest proces cât mai curând posibil.

Ce este ruperea părului și de ce se întâmplă?

Potrivit specialiștilor, ruperea părului este un termen folosit pentru a descrie „felierea” unei cuticule interioare cu solzi care acționează pentru a ajuta părul să fie legat.

Când solzii se destramă, firele de păr se usucă și se separă unele de altele. Situația poate duce la vârfuri despicate și la scurtarea firelor de păr.

Dacă acest tip de daune nu este abordat, poate duce la ruperea completă a părului în cazul în care firele cad. Putem garanta că acest lucru nu figurează pe lista de dorințe a nimănui. Mai ales după ce ați achiziționat produse cosmetice din Italia pe care urmează să le folosiți.

Daune fizice și chimice

Sunt două motive principale pentru care ne putem confrunta cu ruperea părului: deteriorarea fizică sau deteriorarea chimică.

Deteriorarea fizică a părului poate include:

  • utilizarea excesivă a instrumentelor fierbinți (placa de păr);
  • spălarea excesivă;
  • uscarea necorespunzătoare cu ajutorul prosoapelor;
  • tensiunea;
  • tragerea excesivă.

În ceea ce privește daunele chimice, acestea sunt probabil cauzate de tratamentele și lucrările de vopsire care împing părul peste limite. Când părul e supraprocesat, depășind punctul de rupere, legăturile sunt ușor deteriorate și devin extrem de uscate.

Uscăciunea

Ceea ce ne conduce la o altă cauză principală a ruperii părului: uscăciunea. Faptul că nu obțineți suficientă hidratare pe firele de păr le va face fragile și susceptibile la rupere.

Acesta este unul dintre motivele pentru care menținerea nivelului de hidratare în păr și pe scalp este cheia pentru un păr sănătos și o creștere adecvată a firelor.

Persoanele cu fire naturale buclate sau texturate au tendința de a experimenta uscăciunea mai des. De exemplu, în comparație cu persoanele care au părul drept sau fin.

Din cauza uscăciunii, aceste tipuri de păr pot fi mai predispuse la rupere. Dar specialiștii ne spun că nici cei cu părul fin și mai subțire nu ar trebui să neglijeze situația.

Aceștia ar trebui să țină cont de încurcarea excesivă și de vârfurile despicate. Situațiile prezentate vor putea provoca fragilitate în textură care poate duce la deteriorări suplimentare și chiar la căderea părului.

De unde știm dacă ne confruntăm cu ruperea părului?

Testul rapid și ușor pentru a ști dacă aveți de-a face cu ruperea părului este să examinați firele de păr care cad. Dacă firele care cad sunt mult mai scurte, fragile și rupte în mai multe bucăți sau despicate, părul tău se rupe.

Alte semne ale ruperii părului sunt lipsa de luciu, vârfurile despicate și diferențele vizibile de textură. Acestea pot proveni cu ușurință dintr-o lipsă de hidratare a părului.

După cum s-a menționat anterior, este un factor principal atunci când vine vorba despre ruperea părului. Nu sunteți siguri dacă aveți de-a face ruperea părului?

Specialiștii ne recomandă să examinăm părul pierdut pentru a determina cauza.

Când vă pierdeți părul, veți vedea adesea un mic atașament asemănător unui bulb la baza firului. Acest atașament nu îl veți vedea în cazul în care vorbim despre ruperea părului.

Bulbul mic indică, de obicei, că a venit direct de pe scalp, fiind în mod esențial eliminat.

Cum pot opri ruperea părului?

Dacă părul tău este în punctul în care se rupe înseamnă că avem niște pagube. Să vedem cum putem aborda ruperea părului care se produce chiar acum, astfel încât să nu se înrăutățească.

Acest lucru se poate face cu două tratamente: hidratare și proteine.

1. Hidratare

Specialiștii în domeniu sunt de acord că hidratarea este cheia pentru a opri ruperea firelor de păr. Cele mai necesare proprietăți pentru un păr puternic sunt hidratarea și proteinele.

Încercați un tratament dens, adânc sau un spray hidratant zilnic.

2. Tratamente cu proteine

De asemenea, e o idee bună să căutați produse pentru păr care sunt bogate în proteine. Alegeți acele produse care au ​​ingrediente ce abordează reconstrucția legăturilor.

Firul de păr va fi mai puternic și va avea mai multă capacitate de a rezista factorilor de stres fizici și chimici. Pentru o sursă naturală de proteine ​​în îngrijirea părului, căutați variante ​​din soia sau quinoa hidrolizate.

Nu uitați! E imperativ să combinați hidratarea cu orice tratament proteic pentru cele mai bune rezultate. Hidratarea este necesară pentru ca proteinele să nu facă mai mult rău decât bine. Prea multe proteine ​​pot face cu ușurință părul fragil.

Pot preveni ruperea părului în viitor?

Răspunsul scurt este da. Răspunsul lung este că îngrijirea părului va împiedica oricum ruperea să apară. Adoptarea unor obiceiuri sănătoase în rutina de îngrijire păr nu numai că poate ajuta la eliminarea ruperii. În plus, va putea să prevină și reapariția acesteia.

  • dacă vă place să vă încălziți părul, folosiți un agent de protecție împotriva căldurii. Acest lucru nu doar că ajută la protejarea părului de efectele dăunătoare ale căldurii. În plus, aceste produse pot oferi vitamine și substanțe nutritive părului pentru a-l face mai puternic;
  • tunderea regulată este, de asemenea, cheia pentru prevenirea ruperii. Majoritatea profesioniștilor recomandă tăierea vârfurilor la fiecare șase până la opt săptămâni. În acest mod se vor putea menține capetele despicate și deteriorate la un nivel minim;
  • dacă sunteți o persoană care apelează la un supliment, luați în considerare colagenul. Colagenul oferă elemente esențiale (aminoacizi) pentru keratină, proteina principală a părului. Administrarea colagenului sub formă de supliment va sprijini părul din interior spre exterior. Pulberile de peptide de colagen conțin o varietate de aminoacizi. Inclusiv mulți dintre aminoacizii primari care alcătuiesc foliculul de păr și firele.

Concluzie

Ruperea părului este frecventă, dar poate fi evitată dacă se iau cel mai corecte măsuri. Dacă credeți că aveți de-a face cu ruperea părului, proteinele și hidratarea sunt cei mai buni prieteni ai dvs.

Și, desigur, adoptați o rutină sănătoasă și coerentă de îngrijire a părului. Este întotdeauna cheia pentru a avea fire sănătoase și puternice de la rădăcină până la vârf.

Vă recomandam și aceste produse