Lifestyle

Produs cosmetic, ce se întâmplă când pielea se obișnuieșe cu substanța?

Produs cosmetic, ce se întâmplă când pielea se obișnuieșe cu substanța? Multe persoane se confruntă cu o problemă căreia nu îi pot găsi leac. Să descoperim împreună mai multe despre această îngrjorare în articolul de blog!

Nu există nimic asemănător cu fericirea de a introduce un nou ingredient în rutină și care funcționează. Te umpli de bucurie și le spui tuturor prietenilor despre „descoperire”.

Te trezești în fiecare dimineață cu o strălucire imposibilă aprinsă din interior. Până când, într-o zi, stop! De-a lungul timpului, acea strălucire scade până la o licărire palidă.

Pielea ta nu este mai rea, în sine, dar nu este la fel de strălucitoare pe cât îți aduci aminte.

Din ce cauză apare platoul unui produs cosmetic? S-a săturat pielea pur și simplu de acel produs? A devenit imună la ingredientele care compuneau acele produse cosmetice? Am întrebat dermatologii despre această situație mai puțin dorită dar totuși des întâlnită.

Poate pielea să se „obișnuiască” de acel produs cosmetic?

Pe scurt? Cam da. Tahifilaxia apare în cazul în care corpul dvs. se desensibilizează în cazul unui anumit medicament, făcându-l ineficient.

Se poate întâmpla din punct de vedere teoretic, dar e destul de puțin probabil cu îngrijirea generală a pielii. Situația apare, de obicei, în cazul administrării de medicamente topice sau de steroizi.

Cu îngrijirea obișnuită a pielii, totuși, există câteva motive pentru care ați putea observa unele situații asemănătoare:

1. Te obișnuiești vizual cu aspectul pielii

Când începi să folosești un produs și îți îmbunătățești pielea unde trebuie, doar acolo vezi beneficiile. După aceea, îmbunătățirea va fi mai puțin dramatică și vizibilă.

Gândiți-vă la un moment în care ați introdus un agent de strălucire (cum ar fi vitamina C sau niacinamida) în rutina dvs. A urmat o piele strălucitoare, nu-i așa? De-a lungul timpului, acest factor „wow” inițial poate scădea puțin.

Cu toate acestea, nu înseamnă că produsul în sine a încetat să funcționeze.

Reacția și activitatea nu sunt neapărat aceleași lucruri când vine vorba despre un produs cosmetic. Nu este nevoie să vedeți o reacție deosebită pentru a avea un beneficiu cutanat metabolic sau celular.

Cu alte cuvinte, aveți încredere că acele substanțe active (vitamina C, niacinamida etc.) încă își fac treaba. Chiar dacă pielea ta nu oferă un răspuns imediat și vizibil.

2. Pielea se schimbă odată cu trecerea timpului

Asta nu înseamnă că toată colecția voastră de îngrijire corporală nu va avea nevoie niciodată de o actualizare. Mediul și condițiile climaterice pot schimba modul în care pielea noastră interacționează cu anumite produse și ingrediente.

Acesta e motivul pentru care dermatologii recomandă adesea modificarea îngrijirii pielii odată cu anotimpurile. De exemplu, pielea uscată și deshidratată de peste iarnă poate să nu aibă aceeași reacție la anumite ingrediente.

Celulele moarte ale pielii și impuritățile vor putea împiedica pătrunderea corectă a ingredientelor menționate. Pielea se poate schimba și odată cu vârsta și fluctuațiile hormonale care pot necesita abordări diferite, în timp.

Situația produselor cosmetice pentru îngrijire facială poate fi comparată cu exercițiile fizice. Ce se întâmplă dacă nu încorporezi o varietate și dacă nu schimbi rutina de exerciții?

Care sunt efectele folosirii aceluiași regim în fiecare zi? Mușchii tăi nu vor mai fi provocați iar antrenamentul nu va fi la fel de eficient, în timp. Pielea este cel mai mare organ al tău: nu te poți aștepta să o tratezi la fel pentru totdeauna.

3. Un produs cosmetic poate fi expirat sau inactiv

Pielea voastră poate răspunde diferit la anumite ingrediente. Potrivit specialiștilor, este foarte important să aruncați o privire mai atentă asupra produselor pe care le utilizați.

Îngrijirea ineficientă a pielii poate fi rezultatul produsului, nu al epidermei. Cu alte cuvinte: nu ești tu – este produsul tău vinovat pentru lipsa de efecte benefice asupra pielii.

Asigurați-vă că nu utilizați produse de îngrijire ale pielii care sunt expirate. De asemenea, e important să nu vă faceți produsele ineficiente din greșeală. Nu vă faceți griji, explicăm mai multe despre acest subiect puțin mai jos în articol.

Ce facem dacă produse de îngrijire ale pielii nu mai funcționează

Iată un plan de acțiune care poate fi pus în aplicare de cei care se confruntă cu această problemă:

  • verificați termenul de valabilitate. Produsele pentru îngrijire facială care sunt expirate nu vor funcționa. În plus vă pot provoca iritații ale pielii sau alte efecte secundare nedorite. Verificați data de expirare de pe sticlă sau de pe recipient și căutați semne de râncezire. Putem include aici modificări ale texturii, culorii sau mirosului;
  • asigurați-vă că nu anulați eficiența produselor. Anumite produse cosmetice se pot „dezactiva” reciproc, cum ar fi antioxidanții cu acizii sau tratamentele pentru acnee (peroxidul de benzoil). Dacă observați efecte adverse pe piele poate fi un semn că produsele nu sunt absorbite corespunzător. Fie săriți un pas, fie așteptați o perioadă de timp înainte de a adăuga sau de a acoperi cu alte ingrediente;
  • aplicați produse pe pielea curată. Impuritățile de pe piele pot preveni pătrunderea ingredientelor active în acele straturi. Acestea fiind spuse, o piele cât mai curată este esențială. Asigurați-vă că ați curățat și îndepărtat tot machiajul înainte de a folosi orice produse cosmetice. Pielea vă e predispusă la pori înfundați și la acumulări? Un regim de exfoliere regulat vă poate ajuta pielea să obțină mai multe beneficii. Cu celulele moarte ale pielii, resturile, bacteriile și sebumul, de exemplu, activele pot să nu pătrundă corect în epidermă;
  • resetați-vă rutina cu ajutorul unui dermatolog. Faceți totul corect și observați în continuare rezultatele slabe? Poate fi necesar să schimbați lucrurile. Dacă doriți să vă transformați rutina puteți consulta și un dermatolog. Vorbiți cu specialistul despre produsele și strategiile potrivite pentru dvs.

Concluzie

Există o serie de motive pentru care un ingredient și-a pierdut factorul „wow” de-a lungul timpului. Uneori este chiar produsul în sine de vină. Să zicem, dacă îl lăsați la soare prea mult timp și devine rânced.

În alte cazuri, poate fi necesar să vă stimulați pielea cu noi substanțe active. S-ar putea să fie nevoie de o muncă de detectiv, dar sunt șanse să obții strălucirea înapoi.

Pentru cele mai bune rezultate aveți nevoie de cele mai bune ingrediente. Nu uitați să parcurgeți și magazinul online! Puteți descoperi produse la reduceri de vară și altele pentru îngrijire orală sau parfumuri la prețuri fără egal!

Vă recomandam și aceste produse