Lifestyle

Pielea gâtului, cele 6 sfaturi pentru un aspect neted și strălucitor

Pielea gâtului, cele 6 sfaturi pentru un aspect neted și strălucitor. Pe măsură ce îmbătrânești textura pielii se schimbă, ceea ce e normal.

O astfel de zonă pe care o văd mulți oameni este cea a gâtului unde apare pielea încrețită. Deși nu este un tip de rid, are unele cauze similare (stilul de viață și factorii genetici). Citiți acest articol de blog pentru a afla date interesante!

Pielea gâtului, o zonă specială pentru multe persoane

În ceea ce privește întinderea pielii fragile a gâtului, este o poveste similară. O veți auzi în aproape toate problemele legate de îmbătrânirea pielii.

Cea mai bună abordare este întârzierea debutului timpuriu, în primul rând. Mai apoi, trebuie o concentrare asupra menținerii pielii cât mai sănătoase posibil.

Asta nu înseamnă că nu poți îmbunătăți situația în mod natural, odată ce problema apare. E important doar să fim realiști aici.

Pielea încrețită necesită soluții mai aplicate pe măsură ce problema se acutizează.

Unele dintre aceste sfaturi pot oferi rezultate în timp (încet, dar sigur). Pot fi mai bine utilizate ca pași de prevenire proactivi. Niciodată nu e prea târziu pentru a începe un proces de îngrijire bazat pe produse cosmetice de calitate.

1. Folosește substanțe topice care susțin elasticitatea pielii

Îngrijirea pielii nu trebuie să se oprească la nivelul maxilarului. Adică, nu uitați de gât și decolteu în timpul rutinei! Căutați formule care să vizeze liniile fine și pielea lăsată de pe față?

Trebuie să luați aceleași ingrediente pentru a le folosi și pe gât. Asta nu înseamnă că trebuie să ieșiți și să cumpărați o cremă care „întinerește” gâtul. Majoritatea dermatologilor sunt de acord că produse de îngrijire facială merg bine.

În ceea ce privește ingredientele, retinoizii sunt iubiți pentru stimularea rotației celulare și producției de colagen. Vă mențin pielea fermă și întinsă.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă! Pielea gâtului este adesea mai sensibilă decât cea din alte părți ale feței. Poate doriți să încercați stratificarea retinoidul cu o cremă de hidratare facială.

Puteți alege această variantă dacă vi se pare prea dur pentru pielea sensibilă.

Exfolianții (AHA și BHA) sunt ingrediente de top în abordarea texturii pielii. Acidul glicolic poate stimula producția de colagen. Pentru pielea ridată și lăsată, exfolianții pot juca un rol.

Cu toate acestea, este important să fim realiști. Exfolianții vor face o schimbare nominală. Îndepărtarea pielii moarte din când în când este o parte importantă a unui regim sănătos.

Dar dacă aveți deja de-a face cu pielea lăsată, cel mai probabil un exfoliant nu va fi de folos.

2. Promovează producția internă de colagen pentru pielea gâtului

Într-o notă similară, puteți susține și producția naturală de colagen a corpului. Abordarea va putea contribui la îmbunătățirea texturii pielii peste tot.

O modalitate de a face acest lucru este prin suplimentele de colagen hidrolizat. Cercetările arată că aceste peptide de colagen pot contribui la promovarea producției naturale de colagen.

Tot aici putem include și alte molecule care alcătuiesc pielea, cum ar fi elastina și fibrilina.

Poate promova elasticitatea pielii, oferind unul dintre elementele sale de bază.

Suplimentele de colagen pot ajuta chiar și la susținerea nivelului de hidratare a pielii. E important pentru menținerea pielii suple și netede a gâtului.

3. Aplică un factor de protecție solară pe gât

Trebuie să luăm în considerare că deteriorarea UV poate avea efecte negative asupra pielii. Aceasta poate contribui la descompunerea mai rapidă a colagenului și a elastinei.

Protejarea gâtului cu SPF este o necesitate. Începeți devreme (acum nu este prea târziu!) și protejați-vă cu atenție pielea de soare.

4. Aplicați produsele pentru pielea gâtului cu mișcări ascendente

Când aplicați produse pentru îngrijire corporală nu este bine să vă trageți pielea delicată în toate părțile. Mulți experți vă vor spune că sunt mai utile mișcările blânde de jos în sus.

Gravitația vă trage deja pielea în jos și contribuie la aspectul nedorit. De ce să încurajați procesul trăgând pielea tot în aceeași direcție?

Bineînțeles, această mișcare nu rezolvă în totalitate aspectul oferit de pielea gâtului. Însă, este un sfat util pentru îngrijirea pielii care merită să fie reținut.

5. Încercați yoga pentru față

Cu yoga pentru față puteți tonifia în mod intenționat mușchii faciali. Astfel, se va promova circulația sângelui în piele și, de fapt, strângerea zonei.

Experții au realizat exerciții doar pentru zona gâtului. Parcurge următorul trio de una până la de trei ori pe zi pentru a vedea rezultatele.

Mușchii feței sunt mai mici, deci nu aveți nevoie de atât de multă mișcare.

A. Postura limbii

OK, nu este un exercițiu din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, o postură bună a limbii este imperativă pentru ca pielea gâtului să fie tonifiată și întinsă.

Ce înseamnă mai exact „o bună postură a limbii”? Limba ta trebuie să se odihnească întotdeauna pe cerul gurii. În caz contrar, va trage maxilarul în jos. Limba este un mușchi mare și este conectat la mușchii gâtului.

Când limba este ridicată spre cerul gurii, tonifici gâtul.

Acestea fiind spuse, sfatul este să vă așezați limba pe cerul gurii ori de câte ori vă odihniți fața. Cu excepția cazului în care vorbiți, mâncați sau beți.

Nu este nevoie să folosiți forța. Nu e vorba atât de mult despre presiunea în sine, cât despre antrenamentul posturii naturale a limbii.

B. Întinderea gâtului în partea frontală

Pentru a tonifia gâtul în mod specific puteți apela la acest exercițiu rapid. Atenție! Se recomandă evitarea acestuia în cazul în care aveți orice durere de gât:

  • ridicați privirea în sus încet, întinzând gâtul cât mai mult posibil;
  • scoateți limba în afară și în sus, încercând să vă atingeți nasul. Ar trebui să simțiți o întindere mare în partea din față a gâtului;
  • mențineți poziția timp de 10 secunde, apoi relaxați-vă.

Asigurați-vă că nu vă încrețiți fruntea în timp ce vă uitați în sus. Nu doriți să vă provocați mai multe riduri făcând acest exercițiu! Dacă este dificil să nu îți încrunți sprâncenele, închiderea ochilor poate ușura mișcarea.

C. Întinderea laterală a gâtului

Pentru a viza părțile laterale ale gâtului urmați același exercițiu ca mai sus cu modificările de rigoare:

  • întoarceți capul în lateral și întindeți gâtul la un unghi de 45 de grade spre tavan;
  • scoateți limba în afară și orientată în sus, încercând să vă atingeți nasul. Ar trebui să simțiți o întindere;
  • mențineți poziția timp de 10 secunde, apoi relaxați-vă. Repetați pe cealaltă parte.

6. Luați în considerare o metodă profesională pentru pielea gâtului

Puteți viza pielea lăsată a gâtului cu metode care se pot face acasă. Cu toate acestea, transformările nu vor fi la fel de vizibile ca opțiunile profesionale.

Sunteți în căutarea unei soluții imediate? Pielea lăsată a ajuns la un grad maxim de severitate? Vă recomandăm să vă faceți o programare la un dermatolog sau specialist care poate oferi alte opțiuni.

De exemplu, se pot efectua tratamente de refacere a pielii (microneedling). Se îmbunătățește textura pielii utilizând ace mici care declanșează repararea colagenului.

Este nevoie de mult mai multe cercetări în acest domeniu. Însă, studiile încep să ia în considerare microneedlingul ca o alternativă mai sigură. De exemplu, în comparație cu tehnologii mai invazive de refacere cum ar fi laserele.

Ce cauzează încrețirea pe pielea gâtului?

În ceea ce privește cauzele, vom discuta despre trei situații: îmbătrânirea, postura și pierderea rapidă în greutate.

A. Vârsta

Pe măsură ce trece timpul, există o durată mai lungă și o fuziune a unor factori asupra pielii. Acești factori pot veni sub formă de gravitație, poluare, îngrijire zilnică precară, postură și altele.

Cu cât pielea este mai expusă la daune și pentru o perioadă mai lungă de timp, cu atât veți vedea mai multe riduri și lăsări.

B. Postura

Poziția este interesantă de remarcat, deoarece pare să afecteze gâtul într-un mod destul de important. Atunci când vă înclinați, pielea gâtului este pliată, ceea ce poate duce în cele din urmă la încrețire.

Adăugați telefoanele în care ne uităm mult mai mult decât o făceau oamenii în trecut. O asemenea postură duce la un fenomen din secolul XXI cunoscut sub numele de „tech neck”.

Fenomenul este legat de îmbătrânirea pielii, deoarece e o postură suplimentară ce dăunează. Împreună cu expunerea la radiații UV și la radicalii liberi, toate contribuie la o piele slăbită.

C. Pierderea în greutate

În cele din urmă, o notă privind pierderea în greutate. Pierderea în greutate, când este dramatică și într-o perioadă foarte scurtă de timp, poate provoca lăsarea pielii.

Pierderea de grăsime este prea rapidă pentru ca pielea să răspundă și să se strângă.

Dacă o lăsați în pace, pielea se poate strânge singură. Procesul poate dura foarte mult timp. Acesta e motivul pentru care ați putea dori să susțineți pielea cu metodele de mai sus.

Desigur, s-ar putea să nu revină în totalitate la starea inițială fără ajutorul unor metode invazive. Cu toate acestea, putem vorbi despre un început promițător.

Concluzie

Gâtul este una dintre primele zone care dezvăluie semne de îmbătrânire. Pielea este adesea trecută cu vederea. Deși poate fi dificil de tratat odată ce aceste modificări au apărut, nu e niciodată prea târziu.

Puteți oferi pielii sensibile de pe gât acea atenție de care are nevoie.

Sunteți gravidă, alăptați sau luați medicamente? Consultați-vă medicul înainte de a începe o rutină suplimentară. Este întotdeauna optim să vă consultați cu un furnizor de servicii medicale.

Mai atunci când luați în considerare ce suplimente sunt potrivite pentru dvs. Pentru a descoperi întreaga noastră gamă de produse vă invităm să intrați în contact cu noi!