Lifestyle

Exfoliere, care este procedura corectă pentru o piele sănătoasă?

Exfoliere, care este procedura corectă pentru o piele sănătoasă? Parcurgeți acest articol de blog pentru a descoperi micile noastre secrete.

Poate că este vorba despre un tratament pe bază de antioxidanți. Sau poate se recurge la diverse tratamente laser. Indiferent de alegere, există multe modalități de a obține o piele netedă, strălucitoare și sănătoasă.

Exfolierea se numără printre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți textura și tonusul pielii. Este ceva ce toate putem face chiar în propriile noastre case.

Cu toate acestea, este foarte ușor să exagerați în procesul de exfoliere. De exemplu, apelați prea des la procedeu sau folosiți o metodă greșită pentru tipul dvs. de piele.

Aflați cum să vă exfoliați corect pielea din cap până în picioare în acest ghid.

Ce este o exfoliere?

Exfolierea este procesul de îndepărtare a celulelor moarte de pe stratul exterior al pielii. Pentru acest procedeu se va apela la ajutorul unui exfoliant.

Acest exfoliant ar putea fi unul chimic sau fizic. Există câteva modalități de a exfolia fizic pielea. Prima va implica utilizarea pe piele a unui instrument de îngrijire.

Putem include aici un burete, un prosop sau o perie. Respectivele materiale se deplasează pe piele și îndepărtează celulele moarte.

Cealaltă metodă implică utilizarea unui lichid, gel sau scrub cu granule pentru a netezi și exfolia pielea. În exfolierea chimică se folosesc alfa hidroxi acizii (AHA), beta hidroxi acizii (BHA) sau enzimele.

Astfel, se poate slăbi substanța asemănătoare lipiciului care ține împreună celulele moarte ale pielii. În urma acestei proceduri resturile vor fi mai ușor îndepărtate.

De ce ar trebui să vă exfoliați pielea

Pielea dvs. se repară și se înlocuiește constant. Din această cauză, puteți rămâne cu straturi peste straturi de piele moartă pe tot corpul.

Exfolierea vă ajută să scăpați corpul de aceste resturi de celule moarte ale pielii. Puteți dezvălui o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare.

Pielea mai strălucitoare e, cu siguranță, un avantaj care trebuie să fie luat în considerare. Pe de altă parte, exfolierea poate ajuta și la îmbunătățirea sănătății tenului.

Pielea dvs. este plină de celule moarte? Este posibil ca produsele de îngrijire corporală să nu poată pătrunde și să-și facă datoria. Prin îndepărtarea acelui strat nedorit de piele, tratamentele locale vor acționa mai ușor pe suprafața dorită.

Situația poate face diferența între un tratament reușit și un eșec.

Vă confruntați cu o piele predispusă la acnee? Exfolierea vă poate ajuta să eliminați porii înfundați care duc adesea la erupții. De asemenea, poate ajuta la estomparea mai rapidă a cicatricilor acneice.

Se accelerează rotația celulelor pielii și se stimulează producția de colagen. Pentru cele mai bune produse cosmetice vă invităm să accesați secțiunea de îngrijire facială.

Exfoliere: cum se procedează?

Când utilizați un exfoliant fizic, începeți prin spălarea feței cu soluția obișnuită. Apoi, luați o cantitate de un sfert de mărime din scrub-ul feței și aplicați pe față. Prin mișcări circulare acoperiți pielea, evitând zona ochilor.

Masați ușor produsul pe piele atât timp cât vă recomandă prospectul. De obicei, poate fi vorba despre un interval de la 30 de secunde până la un minut. Clătiți-vă cu apă caldă și ștergeți ușor pielea cu un prosop curat.

Aplicați o mască de față hidratantă, un ser sau o cremă de zi.

Când utilizați un exfoliant chimic, spălați-vă fața cu un produs obișnuit. Exfoliantul dvs. chimic vine într-o dischetă sau un tampon preumezit? Aplicați pe toată fața, pe zona gâtul și pe decolteu.

Așteptați câteva minute pentru ca exfoliantul chimic să fie complet absorbit. Mai apoi, puteți trece la pasul următor al tratamentului. Ne referim aici la aplicarea unui ser sau a unei creme.

Faceți același lucru și pentru exfolianții sub formă de geluri sau seruri. Unii exfolianți chimici sunt utilizați similar cu o mască și trebuie clătiți după câteva minute.

Verificați întotdeauna eticheta produsului pentru o utilizare corectă.

Amintiți-vă că exfolierea feței dvs. trebuie făcută de maxim trei ori pe săptămână. Dacă exfoliați prea des sau prea tare să puteți provoca micro-leziuni pe suprafața pielii.

În aceste condiții poate fi afectat stratul protector al tenului. Vă confruntați cu acnee inflamatorie, rozacee sau piele hipersensibilă? Adresați-vă medicului dermatolog pentru a vă informa ce exfoliant să utilizați și cât de des.

Cum să vă exfoliați picioarele

Partea inferioară a picioarelor dvs. are tendința de a găzdui cele mai aspre zone de piele de pe corp. În aceste condiții necesită puțin mai multă atenție atunci când vine vorba de exfoliere. Puteți studia și oferta noastră de produse bărbătești.

Exfolierea fizică poate fi o modalitate eficientă de a netezi acele zone aspre și inestetice. Picioarele tale pot beneficia, de asemenea, de exfoliere chimică.

De exemplu, puteți apela la diverse șosete exfoliante care vă pot scăpa de alte bătăi de cap. Tot ce trebuie să faceți este să vă înmuiați picioarele pentru o oră.

În acest timp, absorb toate substanțele necesare regenerării. Apoi, în câteva zile, picioarele tale vor începe să elimine stratul inestetic de piele. Într-un final, se vor dezvălui picioare moi ca de bebeluși.

Pentru a descoperi întreaga noastră gamă de produse intrați în contact cu noi!