Lifestyle

Vară, 8 sfaturi de la dermatologi și recomandări pentru îngrijirea pielii

Vară, 8 sfaturi de la dermatologi și recomandări pentru îngrijirea pielii. Soarele strălucește și asta nu poate însemna decât că vara e aici.

Probabil că faceți loc în calendarul dvs. pentru serate, grătare și vacanțe pe litoral. Cu toate acestea, nu uitați să vă ajustați și rutina de îngrijire corporală.

Tocmai când ți-ai perfecționat rutina de îngrijire facială de iarnă este timpul să faci câteva modificări. Doar astfel vei putea avea cea mai bună piele din această vară.

Din fericire, schimbările nu sunt copleșitoare și există o idee clară (salut, protecție solară!).

Am rugat doi dermatologi să ne ofere detaliile și maximizările rutinei de îngrijire a pielii pentru vară. Descoperă în acest articol de blog acea strălucire din interior pe care ai visat-o tot anul.

1. Protecție solară, protecție solară, da, și mai multă protecție solară pentru vară

Ați mai auzit-o, dar protecția solară nu e negociabilă, indiferent de perioada din an. Începeți cu o loțiune sau o bază de cremă pentru SPF ca ultim pas în rutina de dimineață.

Apoi, există modalități creative de a vă aplica din nou protecția solară. Reaplicarea soluției ar trebui să fie efectuată la fiecare două ore.

Indiferent de formula pe care o alegeți, nu uitați că protecția solară e esențială. Chiar și într-o zi înnorată și fără raze directe ale soarelui. Dacă doriți câteva sugestii, verificați articolul nostru despre protecție solară.

2. Nu uitați să exfoliați. Delicat!

Adevărat, o exfoliere a pielii e esențială pe tot parcursul anului. Însă, potrivit dermatologilor, vara e sezonul minunat pentru a îndepărta pielea moartă.

Mulți oameni evită exfolierea în lunile de iarnă deoarece poate usca pielea. Dar, pe măsură ce vremea se încălzește și umiditatea crește, suntem mai capabili să tolerăm acizii și formulele mai puternice ale altor ingrediente active.

Dacă vi se pare că pielea este mai grasă când vine vremea caldă căutați un exfoliant cu acid salicilic. Acesta este un ingredient solubil în ulei care poate pătrunde în pori și elimina excesul de sebum.

Nu uitați să exfoliați pielea înaine de culcare. Mulți exfolianți (inclusiv alfa-hidroxi acizi) vă fac pielea fotosensibilă și predispusă la arsură.

3. Alegeți produse ușoare și recomandate pentru vară

Când afară sunt 35 de grade, ultimul lucru pe care vrei să-l simți este o cremă grea sau un fond de ten care se topește pe fața ta. Puteți alege un gel-cremă hidratant sau pur și simplu un ser de acid hialuronic pentru a-l aplica sub SPF.

Vara include umiditate și temperaturi crescute. În aceste condiții, se pierde mai puțină umiditate din piele în aer. În general, nu avem nevoie de ocluzive grele la fel ca în timpul iernii.

În plus, formulele mai ușoare cu umectanți și emolienți se vor simți mai bine pe piele.

4. Încorporează vitamina C

Dacă nu faceți deja asta dermatologii vă sugerează să adăugați un antioxidant local, cum ar fi vitamina C, în rutina de vară. Razele UV provoacă până la 90% din îmbătrânirea foto care se întâmplă cu pielea noastră.

În aceste condiții, utilizarea antioxidanților adaugă un alt strat de protecție. Ca urmare ajută la prevenirea și tratarea pigmentării nedorite care apare în lunile de vară.

Pentru cele mai bune rezultate aplicați produsul cu vitamina C imediat după curățare. Nu în ultimul rând, veți putea utiliza soluțiile dorite atât ziua cât și seara.

5. Optează pentru un produs de curățare delicat

S-ar putea să vă găsiți spălându-vă fața mai des în timpul verii (transpirație, sebum sau clor). Alegerea unui produs de curățare delicat vă va ajuta să mențineți pielea moale și suplă în timp ce eliminați murdăria și resturile.

Produsele de curățare ușoare ajută la reducerea la minimum a îndepărtării uleiurilor naturale de pe piele. Pielea va rămâne sănătoasă și strălucitoare, fără a se simți uscată sau crăpată.

6. Scapă de machiajul greu peste vară

Căutați formule de machiaj non-comedogene care să nu înfunde porii și să contribuie la acnee. Cu niveluri de sebum și transpirație crescute în timpul verii machiajul ușor se simte adesea mai confortabil.

Nu trebuie să scăpați de corectorul preferat cu acoperire completă. Însă, poate îl lăsați deoparte pentru următoarele câteva luni. În schimb, căutați formule de lichide ușoare, fără ulei, care se simt „respirabile” și fără greutate pe piele.

7. Hidratează pielea din interior spre exterior

Nu este un secret că un consum adecvat de apă este esențial atunci când temperaturile cresc. Dar, în plus față de apă, experții sugerează să acordăm atenție și electroliților și aportului sănătos de grăsimi.

Apa și electroliții mențin corpul hidratat, iar grăsimile sănătoase susțin bariera pielii.

Așadar, aduceți acel bol imens de pepene verde și o porție zilnică de pâine prăjită cu avocado. Și, pentru o mai mare îmbunătățire a hidratării, luați în considerare suplimentele nutriționale specifice (colagenul sau acidul hialuronic).

8. Tratați rapid arsurile și supraexpunerea la soarele de vară

Am menționat cât de important este să porți protecție solară? Ei bine, în cazul în care ați uitat, este foarte important! În cazul în care uitați să aplicați sau să aplicați din nou pe tot parcursul zilei și apar arsuri solare sau supraexpuneri, tratați-le rapid.

Aplicați un gel de aloe vera sau un produs care ajută la răcirea și tratarea rapidă a pielii. Aplicați din nou acel produs pe tot parcursul zilei. Dar, din moment ce știm că sunteți responsabili și nu veți uita vreodată de SPF, nu ar trebui să aveți de-a face cu arsurile solare.

Cum ar trebui să arate rutina mea de vară pentru îngrijirea pielii?

Pentru a ajuta la eliminarea presupunerilor, le-am cerut profesioniștilor să ne ofere o mostră de rutină de îngrijire a pielii pe care o puteți urma de la început până la sfârșit. Iată mai jos un eșantion, pas cu pas.

1. Rutina de zi:

  1. curăță. Începe dimineața cu o curățare delicată folosind o formulă ideală pentru toate tipurile de piele;
  2. vitamina C. Acum, este timpul pentru antioxidanți. Vitaminele C și E vă vor ajuta să protejați pielea de radicalii liberi și de semnele de foto îmbătrânire;
  3. hidratant + SPF. Căutați un produs 2-în-1 pentru a vă menține regimul de îngrijire la minim. Protecția solară minerală + oxidul de zinc oferă protecție solară. Doza de squalane ajută la menținerea pielii hidratate.

2. Rutina de seară:

  1. curăță. Aceasta este o problemă. După o zi întreagă de activități (în interior sau în exterior) este important să scăpați de murdăria și transpirația acumulate pe parcursul zilei. Dacă preferați, puteți alege un demachiant cu substanțe active pentru 2-3 nopți pe săptămână și un demachiant delicat în celelalte nopți;
  2. retinol. Retinoizii cresc cifra celulară, stimulează producția de colagen, uniformizează pigmentarea și textura, previn și tratează erupțiile: beneficii pe linie;
  3. crema de ochi. Treziți-vă cu ochii strălucitori și reîmprospătați folosind crema de ochi preferată înainte de culcare. Ochii obosiți îți pot strica stilul de vară;
  4. crema de noapte. Sigilați totul cu o cremă care este mai consistentă. Pierderea de apă transepidermică este mai frecventă pe parcursul nopții. Pentru cele mai bune produse cosmetice direct din Italia vă aflați în locul potrivit

Concluzie

Renunțați la produsele grele! Concentrați-vă pe pielea sănătoasă și strălucitoare și nu uitați niciodată, dar niciodată, protecția solară. Perfecționarea regimului de îngrijire a pielii de vară este mai ușoară decât crezi.

Vă recomandam și aceste produse